Hotell i St Petersburg

Sankt Petersburg är en stad full av vackra gamla byggnader. Om man tänker bort bilar, skyltfönster och det moderna modet på de förbipasserande är det lätt att drömma sig tillbaka både ett och två århundraden.

Många av hotellen i Sankt Petersburg är inhysta i ståtliga byggnader av äldre snitt. När det gäller hotell ska man aldrig låta sig luras av en imponerande utsida.

Insidan behöver änmligen inte vara lika vacker. I Sankt Petersburg behöver man dock sällan bli besviken. Hotellen i Sankt Petersburg håller mycket hög klass, såväl vad gäller service som bekvämligheten på rummen. Här är tre vackra hotell i Sankt Petersburg med hög service.

Sokos Hotel Palace Bridge

Sokos Hotel Palace Bridge är det givna hotellet för den som vill bo lyxigt under sin vistelse i Sankt Petersburg. Detta femstjärniga hotell ligger vid den norra stranden på Vassilevskiy-ön i en pampig byggnad.

Ingenting med detta hotell kan sägas vara mindre än överdådigt. Förmodligen är Sokos Hotel Palace Bridge ett av de vackraste hotellen i Europa. Bara entrétrappan är en upplevelse i sig!

I hotellets källare finns bowlingbanor, ett enorm pool, ett välutrustat gym och en mycket exklusiv restaurang med kristallkronor i taket och mäktiga valv för inramningens skull.

Högre upp i byggnaden finns två inglasade innergårdar där man äter frukost och kan ta sig ett glas vin efter en lång dag på stadens gator. Rummen är mycket smakfullt inredda, i de allra finaste materialen. Givetvis håller rummen den allra högsta standarden.

Acme on Rubinsteina

Om man söker ett mer familjärt hotell för sin vistelse i Sankt Petersburg kan man med fördel ta in på hotellet Acme on Rubinsteina. Detta hotell, som ligger i nästan direkt anslutning till Alexandrinsky-teatern, Sommarträdgården och Anichkov-palatset, ligger i en mycket vacker 1800-talsbyggnad. Eftersom hotellet bara har fem rum är det klokt att man bokar i god tid.

De fem rummen vätter alla mot den vackra gårdsplanen. Rummen är inredda i klassisk hotellstil, med ombonade material. Gratis trådlös Internetuppkoppling och kaffe- och tebryggare är givetvis standard. Kostnadsfri frukost serveras varje morgon.

Petro Palace Hotel

Fyrstjärniga Petro Palace Hotel, beläget nära Palatstorget och Isakskatedralen, erbjuder en exklusiv hotellvistelse. Med en inomhuspool och en fitnessanläggning har man alla möjligheter att slappna av. Att hotellet har både restaurang, café och bar gör att man aldrig behöver vara vare sig hungrig eller törstig.

Hotellet ligger i en byggnad uppförd under tidigt 1900-tal. Exteriörens stil går igen i interiören. Polerade marmorgolv pryder de gemensamma ytorna. Vackra pelare kantar ingången till varje del av hotellet. Rummen är inredda i klassisk hotellstil, med vackra heltäckningsmattor, stoppade möbler och höga fönster.

Att bo på hotell Sankt Petersburg

Att bo på hotell är generellt sett ganska billigt i Ryssland om man jämför med svenska priser. I St Petersburg ligger dock priserna lite högre än i övriga landet eftersom staden är populär både som turist och affärsresmål. I St Petersburg brukar ett dubbelrum i medelklassen kosta omkring 800 kronor per natt om man vill bo relativt centralt.

Självklart kan man bo på alla möjliga lyxiga eller olyxiga ställen och det finns en vid radda och ett stort utbud. I staden finns några av Rysslands absolut lyxigaste och dyraste hotell som bland andra Astoria Hotel St Petersburg och Grand Europe Hotel.

Här finns även billigare vandrarhem som passar den som inte har boende som första prioritet som bland andra St Petersburg Puppet Theatre Hostel eller Zimmer Youth Hostel. Ett av St Petersburgs mest kända lyxhotell, där den ryske presidenten och oljemiljardärerna oftast bor om de är i staden är Corinthia Nevskij Palace Hotel.

Hotellet ligger på nära avstånd till det mesta som St Petersburg erbjuder och flygplatsen ligger bara 17 kilometer från hotellet. Här kan gästerna njuta av de allra finaste bekvämligheterna och rummen har stora plasmaskärmstelevisioner med ett underhållningssystem och minibarer fyllda med de lyxigaste dryckerna som går att få tag på.

Hotellet erbjuder full service dygnet runt och bland finns där en skönhetssalong och ett spa. Hotellets gym är lyxigt och där finns även bastu och solarium. Ett vanligt dubbelrum på hotellet ligger på ungefär 3500 kronor per natt.

Vill man leva i andra änden av boendeskalan finns St Petersburg International Hostel där ett dubbelrum kostar under femhundralappen per natt. Då delar man toalett och dusch med andra men man har ett eget sovrum där man kan låsa om sig. Man kan även välja att bo i större sovsalar med upp till 15 andra personer. Det kostar vanligtvis runt 150 kronor per natt.